Katten

katt5katt1katt6katt3katt9KATTEN, 2019

Dramalabbet

Efter en besvärlig situation med en borttappad lägenhet kommer räddningen i formen av en ledig plats i ett kollektiv. Men det som börjar som ett oskyldigt inneboende, med hushållsmöten och gemensamt ansvar för komposten, spårar plötsligt ur.
Efter sammanbrottet träffas de inblandade för att skapa en gemensam bild av förloppet. Under strukturerade former bearbetas händelsen i en anonymiserad form, där kontrahenterna stundvis byter plats och perspektiv. I ett ingenmansland av skuld och makthierarkier, intrasslade i nätet av forna sår och minnen, söker de en berättelse att samsas om.

KATTEN är en magisk-realistisk pjäs om övertramp, integritet och längtan efter tillhörighet. Hur långt är vi beredda att gå för att passa in, skapa trygghet eller få en plats att kalla hem?

Manus: Erika Lindahl
Regi: Julia Thelin
SCENOGRAFI OCH KOSTYMDESIGN: ERIK RADIX
På scen: EvaMaria Oria, Ylva Törnlund, Kalle Persson Bylund, Karolina Willebrand Vinnberg, Johan Karlsson
Producent: Minttu-Maria Jäävuori

Foto: Anna Drvnik